José De Cauwer kan ogen niet geloven: "Ik ben Wout van Aert en ik eindig op het podium"

door: MAB
wout van aert sarah de bie
Afbeelding bron: Photonews

Het peloton verzamelde vandaag voor de derde etappe in de Tour de France, meteen ook de laatste in Denemarken. Gele trui Wout van Aert begon aan een 182 kilometer lange, vlakke rit tussen Vejle en Sonderborg.

Geel en groen voor Wout van Aert na twee etappes. Een prachtprestatie van onze landgenoot, die in beide ritten een knappe tweede plaats liet optekenen. In de proloog moest hij een fenomenale Yves Lampaert voor zich dulden, gisteren was de Nederlandse Fabio Jakobsen te snel in de sprint. 

Bij Sporza maakte ze een tussentijdse balans op van het seizoen van van Aert tot nu toe. De Kempenaar verscheen dit jaar al 24 keer aan de start van een rit of ronde en stond maar liefst 16 keer op het podium. Ongeziene cijfers. 

"Het is gewoon fenomenaal, je kan eigenlijk zeggen ik ben Wout van Aert en ik eindig op het podium", was José De Cauwer lyrisch. De kans is groot dat van Aert de komende dagen nog een paar keer op het podium mag post vatten. Laten we hopen dat hij ook eens op het hoogste schapje mag staan.