Johan Bruyneel snoeihard voor “domme” tactiek van Tadej Pogacar en co

door: AVL
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar raasde tot nu als een echte sneltrein door de Tour de France, al kreeg hij woensdag wel een eerste opdoffer te verwerken.

De Sloveen werd na een heus man op man gevecht in de sprint geklopt door zijn grote concurrent Jonas Vingegaard. Pogacar leek nochtans op weg naar de zege na een indrukwekkende versnelling op de Puy Mary, maar Vingegaard ging er zowaar toch nog op en over.

Voormalig wielrenner Johan Bruyneel was in podcast 'The Move' allesbehalve mals voor Pogacar en wees ook met de vinger naar zijn team UAE Team Emirates die volgens hem niet voor de juiste tactiek kozen.

"UAE reed dom. Al die energieverspilling was onnodig in zo’n etappe", zo legt Bruyneel uit. "Als je de Tour wil winnen, moet je conservatief rijden. Tenzij je er zeker van bent dat je tijd kunt winnen."

Wat ze nu doen, is geen goede strategie om een grote ronde te winnen. En al helemaal niet om de Tour te winnen. Je moet in de Tour altijd conservatief rijden en denken aan de volgende dag", zo benadrukt de Izegemnaar. 

Volg Redactie24 nu op Instagram