Dat is duidelijk: Jonas Vingegaard zet Remco Evenepoel stevig op zijn plaats

door: JDH
jonas vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Jonas Vingegaard kijkt op de tweede rustdag in de Tour al tegen een achterstand van drie minuten aan op Tadej Pogacar. Toch geeft de Deen nog niet op. 

Met nog zes etappes op het programma zal Jonas Vingegaard nog stevig moeten uitpakken om Tadej Pogacar van zijn derde Tourzege te houden. Toch wil de Deen het nog altijd proberen. 

"Ik ga mij niet zomaar neerleggen bij deze stand. Ik heb de Tour al twee keer gewonnen en ben niet naar hier gekomen om tweede te worden. Ik ga er alles aan doen om opnieuw de Tour te winnen", blijft Vingegaard ambitieus. 

We weten ook dat Pogacar in het verleden in week drie wel eens een slechte dag heeft gehad. Er kan nog heel veel gebeuren. Mentaal kraak ik nooit. Ik blijf vechten, met alles wat ik heb. Ik heb nog geen geloof verloren."

Vingegaard houdt wel geen rekening met Evenepoel. "Remco rijdt ook écht heel sterk. Dat hebben we gisteren en eergisteren gezien. Maar om eerlijk te zijn kijk ik niet achterom, maar juist vooruit. Ik ga liever proberen Tadej aan te vallen."