Greg Van Avermaet zag Mathieu van der Poel stevig potje toneel spelen

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel won dit voorjaar Milaan-Sanremo. De manier waarop hij dat deed spreekt nog altijd tot de verbeelding.

Het was een ongelofelijke prestatie van Mathieu van der Poel, waarmee hij Milaan-Sanremo won. Nochtans was hij in de Strade Bianche nog uit het wiel gereden door Tom Pidcock.

Greg Van Avermaet vindt het ongelofelijk hoe Van der Poel zich kan fixeren op één doel en daar alles voor geeft. Al houdt onze landgenoot niet van het toneel dat de Nederlander dit voorjaar speelde.

“Na de Strade zat ik samen met Mathieu in de Tirreno-Adriatico. We waren allebei niet goed en reden vaak samen in de groep van de gelosten. Hij zat met twijfels: 'Ik weet niet wat het wordt dit jaar, Greg.'”, vertelt Van Avermaet aan HUMO.

“Maar dan zie je hem een week later in Milaan-Sanremo op de Poggio wegrijden van de beste renners ter wereld: Pogacar, Van Aert en Ganna. Zo'n kloof slaan is veruit het moeilijkste aan die koers. En vervolgens moet je nog lucide genoeg zijn om tijdens de afdaling alle bochten goed door te komen.”