Opmerkelijk: Waarom je schoenen kopen best in de voormiddag doet

door: STS
Schoenen - schoenwinkel
Afbeelding bron: Pixabay

Een schoenmaker geeft enkele bruikbare tips voor wie nieuwe schoenen moet gaan kopen. Opmerkelijk: dat doe je blijkbaar best niet in de namiddag.

Een veel voorkomend probleem is dat een maat 42 van een bepaald merk je perfect past, maar diezelfde maat bij een ander merk net te klein of te groot blijkt.

"In de eerste plaats maakt het uit in welke contreien de schoenen gemaakt zijn. Je hebt Amerikaanse maten, Engelse maten en Europese maten, en die verschillen", vertelde schoenmaker Geert Milis uit Mechelen in het Radio2-programma 'WinWin'.

"En daarnaast heb je ook nog de leest, de leestvorm. Elk model van schoen heeft een leestvorm, en die verschillen ook van elkaar, alsook de breedte van de schoen. Dat zorgt ervoor dat niet elk merk met dezelfde maat hetzelfde aanvoelt."

"Weet dat je die maattabellen kan opzoeken, zowel Engelse, Amerikaanse als Europese maten. Je kan die makkelijk vinden via Google. Dat kan je precies gaan kijken welke jouw maat is in centimeter of - zoals wij dat benoemen - 42, 43, 44..."

Gezwollen voeten

"Ik heb nog een tip: als je schoenen koopt, doe je dat best in de voormiddag. Omdat je dan nog niet zolang wakker bent. In de namiddag zijn de voeten al wat opgezwollen van erop te staan."

"Dan ga je eigenlijk schoenen kopen die iets te groot zijn. Je kan dus best schoenen kopen in de loop van de voormiddag, of rond de middag."

Volg Redactie24 nu op Instagram

Tags schoenen