Gebruiken Pogacar, Evenepoel en Vingegaard doping? Bakelants velt zijn oordeel

door: JDH
vingegaard pogacar evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De renners in de Tour halen opnieuw een waanzinning hoog niveau. Dat doet meteen vragen rijzen over mogelijk gebruik van doping. 

Tadej Pogacar verbrak op Plateau de Beille het record van Marco Pantani met maar liefst 4 minuten. Pantani komt uit een periode waarin dopinggebruik normaal was, moet er dan getwijfelfd worden aan Pogacar? 

Volgens Jan Bakelants niet. "Moet ik twijfelen aan de brandstof waarop Pogacar rijdt? Ik heb daar geen redenen voor. Zijn prestaties zijn zo constant: het hele jaar door en al zijn hele carrière", zegt hij bij HLN. 

Bakelants ziet een groot verschil met de periode van Lance Armstrong, die tussen 1999 en 2005 zeven keer op rij de Tour won, maar achteraf heeft toegeven dat hij doping gebruikte. 

"In de Dauphiné was hij (Armstrong) goed, maar in de Tour zelf was hij outstanding. Dat scheelde nog twintig procent, door zijn specifieke ‘voorbereiding’. Bij Pogacar is er geen alarmbel die afgaat, hij is overal de beste. Dat geldt ook voor Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel."