Slecht signaal? Teleurstellend EK voetbal heeft gevolgen voor de Rode Duivels

door: JDH
rode duivels
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels hebben er een minder EK voetbal in Duitsland opzitten. En dat heeft ook zijn gevolgen voor de plaats van de Belgen op de FIFA-ranking. 

De Rode Duivels hebben een hele tijd op de eerste geplaats gestaan op de FIFA-ranking na enkele sterke kwalificaties en grote toernooien. Zo haalden de Belgen op het WK in 2018 de halve finale en pakten ze nog brons. 

Op het WK in 2022 in Qatar ging het heel wat minder voor de Duivels. Ze werden al uitgeschakeld in de groepsfase en moesten dus al vroeg afdruipen. De Duivels konden ondanks alles wel als derde op de FIFA-ranking naar het EK. 

Op het EK ging het echter ook snel mis voor de Duivels. Ze konden maar één wedstrijd winnen en speelden ook één keer gelijk. Volgens Het Nieuwsblad zal dat ook zijn gevolgen hebben voor hun plaats op de FIFA-ranking. 

De Duivels zouden zakken van plek drie naar zes, hun laagste notering sinds 2017. Geen dramatisch nieuws, want dat maakt de Belgen nog altijd reekshoofd bij de loting voor de kwalificatie voor het WK 2026.