Hans Vanaken opnieuw Rode Duivel? Kapitein van Club Brugge is bijzonder helder

door: JDH
Hans Vanaken
Afbeelding bron: Photonews

Hans Vanaken was er op het EK voetbal in Duitsland niet bij. Hij zat wel in de voorselectie van de Rode Duivels, maar haalde de selectie niet. 

Sinds Domenico Tedesco bondscoach werd bij de Rode Duivels na het WK in 2022 speelde Hans Vanaken geen minuut meer voor de Rode Duivels. Velen hadden hem echter graag bij de ploeg gezien op het EK. 

Zelf rekende Vanaken niet meer op een selectie. "Het had - op basis van de play-offs - gekund, maar ik ben realistisch. Tedesco is een andere weg ingeslagen met een nieuwe generatie", zegt Vaneken bij Het Nieuwsblad. 

Dat hij er niet bij was, deerde Vanaken ook helemaal niet. Hij had na een slopend seizoen bij Club Brugge liever een maand vakantie zoals nu dan er als laatste spelers bij te zijn en dan geen minuut te spelen op het EK.

Zal Vanaken in de toekomst nog voor de Duivels spelen. "Ik ben altijd fier om voor de nationale ploeg te spelen. Het is niet aan mij om het einde aan te kondigen en ik zou zoiets ook niet snel doen. Het ligt gewoon niet in mijn handen. Nogmaals: als je opgeroepen wordt, is dat een eer."