Kevin De Bruyne schittert als grootverdiener: dit verdienen de voetbalsterren van vandaag

door: MaR
Kevin De Bruyne
Afbeelding bron: Photonews

Kevin De Bruyne heeft in 2024 opnieuw bewezen dat hij niet alleen een ster op het veld is, maar ook financieel een grootverdiener. De Rode Duivel staat in de top tien van de meest verdienende voetballers ter wereld.

Forbes publiceert jaarlijks een lijst van de meest verdienende voetballers en dit jaar zijn veel van de grootste namen uit de Saudische competitie vertegenwoordigd. Met sterren als Cristiano Ronaldo, Sadio Mané, Neymar en Karim Benzema die in de top vijf pronken.

Cristiano Ronaldo is de absolute topverdiener met een indrukwekkend totaal van 263 miljoen euro. Dit bedrag is meer dan het dubbele van wat nummer twee Lionel Messi verdient. De Argentijn heeft een jaarlijkse inkomen van 125 miljoen euro.

Kevin De Bruyne staat als tiende op de lijst met een inkomen van 36 miljoen euro per jaar bij Manchester City. Zijn teamgenoot Erling Haaland verdient 55 miljoen euro per jaar.

De Bruyne heeft aangegeven dat hij op zijn leeftijd open moet staan voor alle mogelijkheden, vooral gezien de ongelooflijke bedragen die in de Saudische competitie worden geboden. De enorme salarissen in die competitie kunnen zeer aantrekkelijk zijn. Zijn contract bij Manchester City loopt komende zomer af.

De top tien:

1. Cristiano Ronaldo (Al Nassr, Saoedi-Arabië) - 263 miljoen euro
2. Lionel Messi (Inter Miami, Verenigde Staten) - 125 miljoen euro
3. Neymar (Al-Hilal, Saoedi-Arabië) - 101 miljoen euro
4. Karim Benzema (Al-Ittihad, Saoedi-Arabië) - 96 miljoen euro
5. Kylian Mbappé (Real Madrid, Spanje) - 83 miljoen euro
6. Erling Haaland (Manchester City, Engeland) - 55 miljoen euro
7. Vinicius Jr. (Real Madrid, Spanje) - 51 miljoen euro
8. Mohamed Salah (Liverpool, Engeland) - 49 miljoen euro
9. Sadio Mané (Al-Nassr, Saoedi-Arabië) - 48 miljoen euro
10. Kevin De Bruyne (Manchester City, Engeland) - 36 miljoen euro

Tags