‘Anderlecht wil deze topkeeper als opvolger voor Kasper Schmeichel’

door: BVDO
Kasper Schmeichel
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht haalde bij het begin van dit seizoen Kasper Schmeichel binnen als doelman. Hij verlaat zo goed als zeker de club.

Een opportuniteit noemde Jesper Fredberg het toen RSC Anderlecht Kasper Schmeichel naar RSC Anderlecht haalde. Voor velen onbegrijpelijk, want paarswit had met Maxime Dupé al een heel goede keeper binnengehaald.

Dupé werd aan de kant geschoven en Schmeichel werd de absolute nummer één. De bedoelingen van de Deen waren duidelijk: hij wou het EK in Duitsland halen en moest daarvoor spelen, iets wat bij Anderlecht een feit was.

Schmeichel tekende voor één seizoen, aan een laag loon, en heeft zo goed als niet de bedoeling om bij te tekenen. Fredberg is op zoek naar een nieuwe doelman en heeft daarvoor nu Koen Casteels van Wolfsburg als absolute nummer één op zijn verlanglijstje staan.

Casteels is einde contract in Duitsland en heeft nog niet de intentie getoond om te verlengen. Al is de vraag maar of Anderlecht de doelman wel kan betalen. De landstitel pakken en de daarbijhorende deelname aan Champions League zouden wel eens doorslaggevend kunnen zijn.

Al zou het ook wel eens goed kunnen dat RSC Anderlecht na het EK geen kans meer maakt. Casteels wordt zo goed als zeker de vervanger van Thibaut Courtois in Duitsland en dat is het ideale uitstalraam om aan een nieuwe job te geraken.