Geert De Vlieger maakt zich boos: “Enkel zo kan je dossier Dupé-Schmeichel oplossen”

door: BVDO
Maxime Dupé
Afbeelding bron: Photonews

Alle focus richting RSC Anderlecht ligt op het keepersprobleem. Wat doet paarswit met Maxime Dupé en Kasper Schmeichel?

RSC Anderlecht haalde deze zomer met Maxime Dupé een nieuwe doelman binnen. Met de bedoeling het volledige seizoen nummer één te zijn. Maar op de slotspeeldag kwam Kasper Schmeichel nog naar Anderlecht. Voor Geert De Vlieger is het duidelijk dat hij komt om te spelen en zo fit te geraken tegen het EK van volgende zomer.

Maxime Dupé deed het tot nu toe voortreffelijk, al ging hij vorig weekend wel in de fout tegen KV Kortrijk, waardoor Anderlecht een penalty kreeg en Zeno Debast de rode kaart.

“Ik zag in de eerste helft een redding van wereldklasse van Dupé, maar gezien de situatie met Schmeichel praten we alleen over zijn slechte pass die tot de penalty leidde”, klinkt het in La Dernière Heure.

“Terwijl Riemer net zo schuldig is als hij, omdat hij wil dat zijn doelman van achteren opbouwt. Geloof me, keepers willen vaak een lange bal gooien, maar durven dat niet, omdat ze de instructies moeten volgen.”

Voor De Vlieger is er maar één oplossing. Als Anderlecht Schmeichel beloofde te spelen, dan moet paarswit Dupé in de winter al laten vertrekken. Met een definitieve transfer, of een uitleenbeurt als het plan is om Schmeichel enkel dit seizoen te houden. “Maar wees eerlijk”, is De Vlieger duidelijk.