Colruyt ziet nieuwe trend voor dit BBQ-seizoen: "Meer en meer mensen kopen dit"

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Er zit heerlijk lenteweer aan te komen, ideaal om een terrasje te doen of om te barbecueën. Daar hoort natuurlijk een drankje bij, en daarbij kiezen steeds meer mensen voor alcoholvrij bier.

Alcoholvrij bier zit in de lift en Colruyt speelt in op die trend. In februari maakte de supermarktketen bekend dat één op de drie klanten kiest voor een alcoholvrij alternatief, terwijl het een jaar eerder nog om één op de vijf klanten ging.

"Het is duidelijk dat Belgen steeds bewuster bezig zijn met alcohol en met hun gezondheid. In de zomer van 2023 werd er voor drie miljoen liter aan alcoholvrije dranken gekocht", zegt Colruyt.

Nieuwe alcoholvrije bieren bij Colruyt

Met de zomer in zicht kondigt de keten nu aan negen nieuwe alcoholvrije bieren te introduceren. "Daaronder bevinden zich Pico Bello van Brussels Beer Project, Bières des Amis 0,0 % van Neobulles, Troubadour Zestra van Brouwerij The Musketeers en Vicaris Nano van Brouwerij Dillewijns."

"Klanten kunnen tegen de zomer nog een andere exclusieve alcoholvrije versie verwachten van een gekend bier in hun Colruyt-winkel", klinkt het verder nog.

Volg Redactie24 nu op Instagram