Anderlecht stevig onder vuur genomen door Spaanse tegenstander: "Het is een schande"

door: JDH
RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht won donderdag met 1-2 op het veld van Real Sociedad in de Europa League. De Spanjaarden waren achteraf niet te spreken over het wangedrag van de Anderlecht-supporters. 

Enkele hooligans misdroegen zich tijdens de wedstrijd Real Sociedad-Anderlecht. Vanuit het uitvak gooiden enkele hooligans stoeltjes richting de thuisfans, die hun vak zelfs moesten verlaten.

De scheidsrechter legde de wedstrijd even stil, terwijl enkele Anderlecht-spelers de fans probeerden te kalmeren. De Spaanse politie greep ook hardhandig in, acht fans van Anderlecht werden opgepakt. 

Bij Reald Sociedad waren ze niet te spreken over het gedrag van de Anderlecht-supporters. "Je kunt niet naar het voetbal komen om een klootzak te zijn", zei Mikel Oyarzabal bij Sporza. "Mensen gaan naar huis omdat er idioten met dingen gooien."

Ook trainer Imanol Alguacil veroordeelde de gebeurtenissen: "Het is een schande. We moesten de partij stopgezet hebben. Iemand zal een einde moeten maken aan deze situatie, want we hebben een serieus probleem. Ik snap ook niet dat de Belgische spelers nog gingen applaudisseren voor die mensen."