Michel Van den Brande trekt opnieuw aan alarmbel na gezondheidsproblemen: "Het is te laat"

door: STG
michel van den brande
Afbeelding bron: Photonews

Enkele weken geleden kwam Michel Van den Brande opnieuw met vreselijk nieuws naar buiten. Hij is voor de tweede keer getroffen door kanker. Nu krijgt de stellingbouwer opnieuw een harde klap te verwerken.

Michel Van den Brande kreeg enkele maanden geleden nog bezoek van de politie, na een uit de hand gelopen discussie met een medewerker. Hij slaagde erin om toegang te krijgen tot de boekhouding van zijn bedrijf, en ging er met heel wat geld vandoor.

“Plots daalde de maandelijkse omzet van 1 miljoen euro naar 18.000 euro”, zei Van den Brande eerder al in Het Nieuwsblad. “In het begin was hij een harde werker en ik vertrouwde hem. Hij verkocht mooie praatjes en ik ben er met open ogen ingelopen. De schade die hij aan het bedrijf heeft toegebracht, is enorm. Ik heb al twee auto’s moeten verkopen en geld moeten lenen bij mijn zoon.”

Al bleef het niet bij verbale communicatie. Michel trok naar de woning van de vriendin van F.M. “In de wagen lag al een hamer klaar om hem de kop in te slaan”, gaf Van den Brande zelf toe in een interview. Dat was een brug ter ver, er volgde een ban op sociale media en het parket lanceerde een onderzoek. Van den Brande werd enkele weken geleden opgepakt en verhoord. Na enkele uren werd hij onder voorwaarden vrijgelaten. Sindsdien bleef het stil rond de zaak, tot nu.

Volgens Het Nieuwsblad werd de oplichter intussen ook gearresteerd voor oplichting van een andere oplichtingszaak. “De oplichter is gearresteerd”, zegt Michel. “Ik ben opgelucht, maar het is veel te laat. Hij heeft nog vier andere slachtoffers gemaakt en van het geld ontbreekt elk spoor", besluit hij.