‘Zo kan je tot 1.145 euro besparen op je middagmaal’

door: PMN
eten, maaltijd, gerecht, vork, voedsel
Afbeelding bron: Pixabay

Het leven is in korte tijd een heel wat duurder geworden. Dat is het gevolg van de inflatie. Heel wat mensen kijken dan ook uit hoe ze kunnen besparen.
 

Bij Spaargids weten ze een manier om te besparen op je middagmaal. Ze nemen het voorbeeld van een werknemer of werkneemster die fulltime vijf dagen in de week werkt en twintig verlofdagen en tien wettelijke feestdagen heeft. Je hebt dan in 2023 zo’n 229 dagen effectief gewerkt.

‘Wanneer we er vanuit gaan dat u met een huisgevulde brooddoos 5 euro bespaart tegenover het dagelijkse bezoekje aan de snackbar of het lunchrestaurant, dan spaart u in theorie 229 x 5 euro of 1.145 euro uit, na vijf jaar 5.725 en na tien jaar 11.450 euro’, lezen we op hun website.

‘Daarbij houden we geen rekening met de mogelijke, zeg maar waarschijnlijke, prijsstijging van een belegd broodje en een frisdrank doorheen die periode.’

Spaargids raadt aan om het geld dat je dagelijks dan kan overhouden over te hevelen naar het spaarboekje. ‘Bij de wettelijke totale minimumrente van 0,11% (0,01% basispremie en 0,10% getrouwheidspremie) op gereglementeerde spaarboekjes bedraagt uw rekeningsaldo bij een gelijkblijvende rente na vijf jaar 5.744 euro en na tien jaar 11.512 euro. Het rendement is dus miniem, maar wel gegarandeerd.’

Tags besparen