Inwoners bellen in paniek de politie, tot die ontdekt wat er aan de hand is

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie van Glabbeek kreeg zaterdagmiddag heel wat ongeruste telefoontjes. Die maakten allemaal melding van gemaskerde mannen in uniform.

De gemaskerde mannen in uniform werden gespot aan het gemeenschapshuis Glazuur. Inwoners van Glabbeek belden in paniek de politie op. Er bleek een internationale samenkomst van oppositieleden uit Tsjetsjenië aan de gang. De burgemeester, korpschef en enkele politieagenten gingen langs.

“Het evenement is blijkbaar een internationale samenkomst van oppositieleden uit Tsjetsjenië”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) aan VRT Nieuws. “We hebben duidelijk gemaakt dat zulke bijeenkomsten uitgebreide beveiliging met genre privé-milities in uniformen en gemaskerd op het openbaar domein niet zomaar kunnen.”

Het evenement was niet aangevraagd, maar de burgemeester liet het toch toe, met twee extra maatregelen. “Het evenement moest voor 19 uur eindigen. Daarnaast mochten de veiligheidsmensen niet buiten rondlopen met maskers. Moest de situatie uit de hand lopen, hadden we het evenement onmiddellijk kunnen stilleggen. Alles is volgens de gemaakte afspraken verlopen.”