Hoofdinspecteur deelt vakantiedagen uit in ruil voor orale seks

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een 31-jarige hoofdinspecteur van de politiezone Brussel-West zou een tiental jonge agentes seksueel en moreel belaagd hebben. Dat raakte bekend na een klacht van twee agentes.

De hoofdinspecteur uit Verviers werkt al heel wat jaren voor de zone Brussel-West. Hij was er gekend als iemand die een voorliefde heeft voor dominante seks.

Volgens Het Nieuwsblad heeft hij verschillende jonge vrouwen, het zou om een tiental agentes gaan, gedwongen tot seksuele handelingen in ruil voor bepaalde gunsten, zoals verlofdagen. De feiten zouden zich bij hem thuis, maar ook in het politiebureau afgespeeld hebben.

Uit vrees hun job te verliezen zouden velen van hen niks hebben durven zeggen. Uiteindelijk zijn twee agentes toch aangifte gaan doen en werd er een huiszoeking uitgevoerd.

De man is voorlopig overgeplaatst naar een ander commissariaat, maar sindsdien heeft hij zich ziek gemeld en heeft hij geen dag meer gewerkt. Hij zou begin september aan de tand gevoeld zijn door speurders.

De man is niet aangehouden en niet geschorst, wat voor de nodige wrevel zorgt in het korps. In het belang van het onderzoek kan de woordvoerder van de politie voorlopig niks kwijt.