Opa vergrijpt zich aan kleindochter van amper zes jaar oud, ouders ontdekken nog meer

door: BVDO
Meisje - wenen - kindermisbruik
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een man uit Brasschaat is veroordeeld voor het bestasten van zijn zesjarige pluskleindochter. Hij was eerder al veroordeeld voor dergelijke feiten.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een man uit Brasschaat schuldig bevonden aan aanranding van zijn kleindochter van amper zes jaar oud.

Het meisje ging begin 2023 voor een weekje logeren bij de grootouders. Toen ze thuiskwam vertelde ze haar ouders dat opa haar had betast in de schaamstreek.

Ze kon zijn hand wegduwen. Haar ouders deden na het verhaal van hun dochter aangifte bij de politie. Bij een eerste ondervraging ontkende de man, maar uiteindelijk gaf hij de feiten toe.

Het gebeurde blijkbaar meermaals toen het kind bij hem op de schoot zat, maar de man sprak dat alles per ongeluk gebeurde.

Wat de ouders van het slachtoffer niet wisten was dat de man in 2014 veroordeeld was tot 40 maanden cel met uitstel voor het aanranden van twee minderjarigen.

Radio 2 meldt dat de man nu een effectieve celstraf van vier jaar kreeg, een contactverbod kreeg tot het meisje meerderjarig is en ook een voorlopige schadevergoeding van 16.000 euro moet betalen.