Zware feiten met stiefdochter: man in cel en zal daar nog even mogen blijven

door: BVDO
Wenen - misbruik - verdriet
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een man van 41 jaar is door de rechtbank veroordeeld. Hij misbruikte zijn stiefdochtertje, die bij aanvang van de feiten amper elf jaar oud was.

Het misbruik kwam precies een jaar geleden aan het licht. Een 16-jarig meisje vertelde de politie hoe ze de avond voordien met haar stiefvader naar de zolder moest en daar door hem brutaal verkracht werd.

Het slachtoffer vertelde dat het misbruik al sinds eind 2018, toen het meisje amper 11 jaar oud was, aan de gang was. De man verkrachtte het kind terwijl haar moeder uit werken was, maar hij noemde het een ‘kietelbeurt’.

De man filmde het misbruik ook met twee extra gsm-toestellen. Hij werd na de verklaring van het meisje opgepakt en zit sindsdien in de cel. Hij gaf het misbruik en het filmen toe, maar zei dat het nog niet zolang duurde.

Volgens hem was het meisje begonnen en vroeg ze er zelf om. De Krant van West-Vlaanderen schrijft dat de man nu veroordeeld is tot een effectieve gevangenisstraf van 8 jaar. Hij moet een voorlopige schadevergoeding van 15.000 euro betalen.