Goed om te weten: "Vanaf dan korting verwacht op zonnepanelen"

door: STS
zonnepanelen
Afbeelding bron: Pixabay

Het lijkt er sterk op dat er binnenkort korting gaat gegeven worden op zonnepanelen. Dat komt omdat de subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen vanaf 2024 wegvallen.

De installateurs vrezen dat de vraag naar zonnepanelen sterk zal dalen wanneer de premie van maximum 750 euro na deze maand wegvalt. Ook de btw gaat omhoog, van 6% naar 21% voor panelen op een huis dat jonger dan tien jaar is.

"Wij gaan de klanten een korting aanbieden ter waarde van de premie", zei Enzo Van Keer van Solar Engineering op VTM.

"Zo willen we de klanten toch nog bij ons houden en tevredenstellen en hen niet afschrikken met het wegvallen van de premie."

"Of de concurrentie dat ook doet? Ik heb al gehoord dat andere installateurs dat ook gaan doen. Wat ook normaal is. Iedereen moet zijn brood verdienen in deze sector en we willen natuurlijk niet allemaal onderuitgaan."

Een meevaller is alleszins dat de prijs van zonnepanelen gedaald is, door een overproductie in China. "Zes maanden geleden betaalde je als particulier gemiddeld 10.000 euro voor de plaatsing van zestien zonnepanelen, nu is dat 9.000 euro", weet de commerciële zender nog te melden.