Goed nieuws voor wie zonnepanelen wil: "Zelfs voor wie er al heeft is dit interessant"

door: STS
Zonnepanelen
Afbeelding bron: Pixabay

Er bestaat momenteel een overstock aan zonnepanelen. Daardoor is de prijs ervan flink gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Zelfs zonder de premie van de overheid, die dit jaar weggevallen is, betaal je nu minder dan vorig jaar voor het installeren van zonnepanelen. Je betaalt nu 6.400 euro voor zestien zonnepanelen van 430 watt, hetgeen een gemiddeld gezin nodig heeft voor het dagelijks verbruik.

"Als je het geld hebt of een lening kan aangaan, is het zeker een heel goed moment om nu zonnepanelen te kopen", bevestigde Bram Claeys van energiedenktank RAP in het programma 'De Wereld Vandaag' op Radio 1.

Zelfs voor wie reeds zonnepanelen liet installeren, kan het met de huidige prijzen interessant zijn om actie te ondernemen en die installatie uit te breiden met extra panelen. Die investering zal zich terugverdienen.

"Afhankelijk van de capaciteit heb je dan misschien wel een nieuwe omvormer nodig, maar dan nog blijft het interessant", zegt Claeys. "We verbruiken meer dan vroeger. Meer mensen hebben een warmtepomp of een elektrische auto. Veel gezinnen komen dus niet meer toe met hun kleinere installatie zonnepanelen."