Vlaanderen heeft bijzondere plannen met zonnepanelen: "Goed nieuws voor wie moeite heeft om energiefactuur te betalen"

door: STS
zonnepaneel
Afbeelding bron: Pixabay

Vlaanderen wil het plaatsen van extra zonnepanelen, waarmee een ander goedkoop energie kan gebruiken, gaan stimuleren. Dat kondigt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten aan.

"Op veel goedgelegen daken in Vlaanderen liggen wel zonnepanelen, maar er is vaak nog extra plaats over waar geen panelen worden gelegd", klinkt het.

"Particulieren en bedrijven voelen vandaag weinig stimulansen om meer zonnepanelen te leggen dan dat ze zelf nodig hebben"

"Nochtans zou het interessant zijn mochten ze dat wel doen. Daarmee wekken ze een overschot aan energie op dat herverdeeld kan worden onder zij die geen zonnepanelen kunnen leggen. Daarnaast heb je heel veel goedgelegen daken waar helemaal geen zonnepanelen te bespeuren zijn."

"Niet iedereen kan echter zomaar zonnepanelen betalen. Of huren een woning en kunnen dus niet zelf beslissen."

"Met de lancering van 12 hulpteams helpt Vlaanderen zowel scholen, vzw’s, particulieren als gemeenten om hun daken vol te leggen, binnen een specifieke wijk mét oog voor zij die geen zonnepanelen kunnen leggen."

"Concreet kan het bijvoorbeeld gaan over een bibliotheek waarop men zoveel mogelijk zonnepanelen legt, en waarvan de extra stroom naar huishoudens gaat die sukkelen om hun energiefactuur op het einde van de maand te betalen."

"Vanaf 1 januari brengen we dat op volle snelheid. Om de sneltrein van hernieuwbare energie te laten vertrekken nemen we het paparassenwerk bij de burger of bedrijven weg. Een gespecialiseerd team neemt over en zorgt voor maximale ondersteuning."