Bestuurder sterft bij vreselijk ongeval op pechstrook: "Dit moet je in zo'n situatie nooit doen"

door: STS
ziekenwagen - ongeval
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er heeft zich een vreselijk verkeersongeval voorgedaan op de pechstrook naast een snelweg. Daarbij is een persoon om het leven gekomen.

Het ongeval deed zich voor op de E17, ter hoogte van Waregem. Een bestuurder was er met zijn wagen stilgevallen omdat hij geen brandstof meer had.

De man zette zijn wagen op de pechstrook en belde een vriend op, die met een jerrycan benzine ter plaatse kwam.

Toen de bestuurder de tank wilde bijvullen, aan de linkerkant van de wagen, werd hij gegrepen door een passerende vrachtwagen. Het 24-jarige slachtoffer, afkomstig uit Frankrijk, overleefde de klap niet, meldt Focus-WTV.

"Zo'n pechstrook is levensgevaarlijk", benadrukt verkeersexpert Hajo Beeckman op VRTNWS. "Je moet daarom je voertuig zo snel mogelijk verlaten, je vier richtingaanwijzers aanzetten, je gele hesje aandoen en achter de vangrails gaan staan."

"Als je eenmaal zelf op een veilige plaats staat, bel je best de hulpdiensten. Zij komen dan met een signalisatiewagen om aan de rest van het verkeer te tonen: let op, hier is een obstakel. Probeer dus nooit zelf om problemen op te lossen. Dat loopt vaak fout af."