Sabine Hagedoren ziet grote verandering: "Dan gaan we heel andere kant van maart te zien krijgen"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt een verandering in het weer. Het mooie lenteweer zal dan plaatsmaken voor buien en frisser weer.

Dinsdag kregen we aangenaam weer, met temperaturen tot 16 à 17 graden. "Af en toe kunnen er wat stapelwolken komen. Heel misschien valt daar in het oosten van het land een druppel uit. Maar op de meeste plaatsen gaat het wel droog blijven en gaan we nog geregeld kunnen genieten van zonnige periodes", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

Vannacht wordt het 5 à 6 graden in het binnenland en 7 graden aan de kust. "Hier en daar kan er wat nevel ontstaan. In de kuststreek is dat zeker het geval, en later ook in het binnenland."

Woensdag wordt het nog iets warmer. "Lokaal kan het richting 18 graden gaan. Na wat ochtendgrijs krijgen we rustig weer en zonnige momenten."

"Tegen vrijdag komt een depressie zich moeien met ons weer. We krijgen meer wolken en in de late namiddag zal de eerste regen vallen aan de kust. 's Avonds en 's nachts volgt de rest van het land. In het weekend komen we in polaire zeelucht terecht, in het wisselvallige."

"In de koude bovenluchten gaan zich gemakkelijk buien kunnen vormen. En dan gaan we een heel andere kant van maart te zien krijgen; de maartse buien."