KMI ziet voor komende twee weken aangename zomertemperaturen op weerkaarten verschijnen

door: PMN
KMI
Afbeelding bron: Photonews

Het is vandaag een schitterende zomerdag. Dat mooie weer zomerweer blijven we aanhouden tot zaterdag. Vanaf dan gaat het opnieuw regenen.

Morgen wordt het nog beter weer dan vandaag, meldt het KMI. Het kan dan lokaal 30 graden worden. Zon en hoge bewolking wisselen elkaar dan af. Vrijdagavond klaart het op.

Zaterdag wordt opnieuw een warme dag. De temperatuur kan dan de 31 graden bereiken. In de namiddag komen er de eerste wolken in het westen van het land, gevolgd door onweer. ‘s Avonds en ‘s nachts neemt ook de kans op onweersbuien over de rest van het land toe.

Vanaf zondag schakelen we dan over naar een wisselvallig weertype. Er zijn vaak wolkenvelden met af en toe opklaringen. Het wordt frisser met temperaturen rond de 24 graden.

Maandag, dinsdag en woensdag daalt de temperatuur verder. Woensdag is het nog 21 graden, maar zou het wel droog en zonnig blijven. Op dinsdag passeert er eerst nog een buienlijn, maar wordt het daarna droger. Maandag is een buitje mogelijk.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar weer voor de komende twee weken. Het is dan regelmatig droog met soms enkele buien. De temperaturen stijgen terug naar zomerse waarden van 25 graden.

Tags kmi