KMI ziet voor de komende twee weken plots iets gebeuren op weerkaarten waar tot voor kort geen sprake van was

door: PMN
zomer zon warm hitte
Afbeelding bron: Pixabay

Het weer kan veranderen, en dat is maar goed ook. We hebben al heel veel regen gehad. Het KMI kijkt al vooruit naar het weer voor de komende twee weken.
 

Het beste weer is morgen te verwachten voor het westen van het land. Het blijft daar meestal droog, met af en toe wat opklaringen. In het centrum en vooral in het oosten zijn er echter periodes met regen. Tijdens de dag droogt het langzaam op in het centrum, maar in het oosten blijft de kans op regen bestaan. De temperaturen kunnen oplopen tot 22 graden.

Zaterdag wordt het in het zuidoosten van het land regenachtig, met lokaal aanzienlijke neerslag. In het noordwesten wordt het veel droger. De temperaturen liggen tussen de 19 en 22 graden.

Zondagochtend is er eerst nog kans op regen, maar daarna ontstaan er opklaringen. De temperatuur kan oplopen naar ongeveer 22 à 23 graden.

Vanaf volgende week stijgt de temperatuur. Maandag verwachten we 26 graden, dinsdag 27 graden en woensdag zelfs 29 graden. Dan neemt de kans op onweersbuien ook weer toe.

Als we kijken naar de weersvoorspellingen voor de komende twee weken, zien we dat het er niet slecht uit ziet. We kunnen zelfs rekenen op stabiel zomerweer. Het blijft droog en zonnig, met maxima die soms boven de 25 graden uitkomen. Onweersbuien blijven echter een mogelijkheid.

Tags kmi