Doodrijder van wielertoeristen heeft belangrijk nieuws gekregen: Dit zegt zijn advocaat

door: STS
Wielertoeristen - fietsen
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

De bestuurder die afgelopen zondag in dronken toestand twee wielertoeristen doodreed, heeft nieuws te horen gekregen. Hij komt voorlopig niet vrij.

De veertiger verloor zondag de controle over zijn wagen en maaide twee wielertoeristen van het fietspad in Gent. De twee fietsers overleefden het ongeval niet. De bestuurder had niet eens achter het stuur mogen zitten, want hij had zijn rijbewijs eerder al ingetrokken zien worden en legde nooit de vereiste proeven af om het terug te krijgen.

Nu heeft de raadkamer beslist dat de aanhouding van de man verlengd wordt. Dat betekent dat hij nog zeker een maand in de cel zal moeten blijven. Hij en zijn advocaat leggen zich neer bij die beslissing.

"We hebben afgesproken om geen beroep aan te tekenen", zei advocaat Marc Schollier op VTM. "Mijn cliënt zal zijn volle medewerking verlenen aan het onderzoek. We wachten verder af. Hij heeft gezegd dat het hem enorm spijt. Ja, het is doorgedrongen, dat mag je wel zeggen."

De bestuurder had op het ogenblik van het ongeval net geen drie promille alcohol in het bloed. Of hij onder invloed van drugs verkeerde, is nog niet duidelijk. Er is nog geen informatie over het toxicologisch onderzoek naar buiten gebracht.

Volg Redactie24 nu op Instagram