Acteur drogeert en verkracht vrouwen: Rechter spreekt opvallende straf uit

door: STS
Meisje - vrouw - wenen - misbruik - geweld
Afbeelding bron: Shutterstock/suriyachan

Een acteur is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf met uitstel. "Hij drogeerde en verkrachtte drie vrouwen in een sekskamer die hij daar speciaal voor had ingericht", klonk het op VTM.

Het gaat om een 31-jarige acteur uit een amateurgezelschap, door Het Nieuwsblad B. N. genoemd. De man vond zijn slachtoffers online.

Het ging telkens om kwetsbare vrouwen die een moeilijke periode doormaakten. Hij drogeerde zijn slachtoffers, verkrachtte hen en filmde het misbruik ook.

De man kreeg vijf jaar cel met uitstel. Hij moet dus niet naar de gevangenis. Hij moet zich wel verplicht laten opnemen in een gespecialiseerde instelling. Doet hij dat niet, dan vliegt hij alsnog achter de tralies.

"Mijn cliënte vindt het heel dubbel. Enerzijds vindt ze het goed dat hij de hulp gaat krijgen die hij zeker en vast nodig heeft", zei Manon Cop, de advocaat van een van de slachtoffers, op VTM.

"Anderzijds vindt ze het ook moeilijk, omdat er eigenlijk weinig schuldinzicht was. Ze heeft geen oprechte excuses gekregen."