De verwarming gaat opnieuw aan: Vergeet dit niet en bespaar op je energiekosten

door: MRO
energiefactuur energieprijs
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De zomer is voorbij, de temperatuur heeft een duik genomen en de verwarming moet opnieuw aan. Het is belangrijk om je radiatoren goed te ontluchten, zo help je je energiefactuur onder controle te houden.

Als je je radiatoren niet goed ontlucht, dan kan dat leiden tot een minder efficiënte werking van je verwarmingssysteem. Luchtbellen in de radiatoren kunnen ervoor zorgen dat het water niet goed circuleert, waardoor de radiatoren niet volledig warm worden.

Dit betekent dat je ketel harder moet werken en meer gas of mazout verbruikt om je huis op de gewenste temperatuur te krijgen. Goed ontluchte radiatoren zorgen dus voor een lagere energiefactuur.

Hoe de radiatoren ontluchten?

Zet je verwarming uit en laat de radiatoren afkoelen. Zo verbrand je je niet als je gaat ontluchten. Draai het ontluchtingsventiel langzaam open, je hoort een sissend geluid als er lucht ontsnapt. Zodra er water uitkomt, draai je het ventiel weer dicht. 

Doe dit bij alle radiatoren in je woning. Controleer regelmatig de druk van je verwarmingssysteem en vul water bij indien nodig.

Tags verwarming