Hond zet tanden in baby: "Mensen moeten stoppen met zo te denken"

door: STS
Cane Corso
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een baby is het slachtoffer geworden van een hondenaanval. Het was de hond van het gezin die het jongetje beet.

De 10 maanden oude baby werd aangevallen in een woning in het Engelse Barnsley. Het dier, een Cane Corso kruising, was gewoonlijk liefdevol en aanhankelijk, maar beet de baby toen die begon te wenen.

Het jongetje werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij onder het mes moest. Daarna werd zijn toestand als ernstig, maar stabiel omschreven.

"Dit nieuws moet ouders eraan doen herinneren dat dit iedereen kan overkomen. We dringen erop aan om te stoppen met denken: 'Dit zal mij niet overkomen', of 'mijn hond zou dat niet doen'", vertelde een woordvoerder van de politie aan Metro.

"Deze hond was eerder niet agressief en maakte deel uit van een gezin dat zijn voorzorgen nam, het gaat om verantwoordelijke eigenaars. Ze zeggen wel dat de hond recent gestrest was geraakt door vuurwerk dat in de buurt werd afgestoken."

"We weten niet met zekerheid of dit het agressieve gedrag van de hond verklaart, maar het kan niet over het hoofd worden gezien dat de stress bij de hond deze reactie kan hebben uitgelokt, op dezelfde manier als pijn en ongemak dat kunnen uitlokken."