Visma Lease a Bike komt met lof voor Van Aert, maar ook voor Pogacar en Evenepoel

door: BVDO
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France van dit jaar zit erop. Met Pogacar, Vingegaard en Evenepoel kregen we een heel mooi podium te zien.

Visma Lease a Bike moest na twee keer Jonas Vingegaard de eindzege in de Tour de France aan Tadej Pogacar laten. Na vorig jaar de drie grote rondes gewonnen te hebben staat de teller nu nog altijd op nul.

Toch liet de Nederlandse wielerploeg op zijn sociale media na afloop van de Ronde van Frankrijk de nodige lof de wereld in sturen. Dat was er ook voor Wout van Aert, al had hij niet zijn meest succesvolle ronde.

“Beste Wout. We weenden om je tranen in het voorjaar. Vallen, opstaan, vechten en opnieuw verdergaan. Tijdens de lente kon je je persoonlijke doelen niet najagen, maar je wou koste wat het kost deel uitmaken van de Tourploeg. Daar reed je opnieuw vaak in dienst van een ploegmaat. Het typeert je. Je bent een supermens”, klonk het.

Maar ook aartsvijanden Tadej Pogacar en Remco Evenepoel kregen de nodige complimenten. “Bedankt voor de geweldige strijd de voorbije weken. Jullie zijn absolute kampioenen. Sport zou niets zijn zonder een mooie rivaliteit. We hebben genoten van een prachtige en sportieve strijd”, stond er te lezen.

“Sport is mooi wanneer je kan toegeven dat een andere renner beter was. Een verdiende zege voor Tadej en een geweldige derde plaats voor Remco in zijn eerste Tour. We hopen jullie terug te zien in de Tour van 2025.”