Tadej Pogacar absolute grootverdiener, Remco Evenepoel verdient ook aardig bij debuut in de Tour

door: JDH
remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel sloot de Tour af met een ritzege, de witte jongerentrui en de derde plaats in het algemeen klassement. En dat leverde Evenepoel ook aardig wat op. 

Weinig verrassend is Tadej Pogacar de grootverdiener in de Tour met 621.180 euro. De Sloveen kreeg al een half miljoen euro door zijn eindzege, zijn zes ritwinsten leverden Pogacar ook al 66.000 euro op. 

Jonas Vingegaard staat op twee met 250.400 euro, Remco Evenepoel verdiende 166.870 euro met zijn ritzege, jongerentrui en derde plaats in het eindklassement. Zijn derde plaats leverde 100.000 euro op, zijn witte trui 20.000 euro en zijn ritzege 11.000 euro. 

Toch zal Evenepoel dat volledige bedrag niet op zijn rekening zien verschijnen. "De som wordt eerst en vooral belast in ‘het land van herkomst’, Frankrijk dus",zegt Jan Bakelants bij HLN. "

"Vervolgens houdt de rennersvakbond standaard nog 1% af voor de strijd tegen doping, 5% voor het ‘transition fund’ en 2% voor de eigen werking, voor ze wordt doorgestort naar de verschillende teams en de verdeelsleutel kan worden toegepast."

Daarna is het nog niet gedaan, want wat nog overschiet wordt ook nog een tweede keer belast door de Belgische fiscus. En het prijzengeld moet dan ook nog gedeeld worden met de volledige ploeg. 

Tags