Ruis op de lijn? Remco Evenepoel zet bondscoach Vanthourenhout op zijn plaats

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is zaterdag één van de favorieten voor de gouden medaille in de olympische tijdrit. Bondscoach Sven Vanthourenhout denkt daar anders over, tot ongenoegen van Evenepoel. 

Afgelopen zondag Remco Evenepoel werd Remco Evenepoel nog derde in de Tour, maar zaterdag moet hij alweer aan de bak. Dan probeert hij het goud te pakken in de tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs. 

Zijn twee grootste concurrenten worden Filippo Ganna en Joshua Tarling. Zij reden in tegenstelling tot Evenepoel de Tour niet. Daardoor kunnen Ganna en Tarling frisser aan de start staan dan Evenepoel. `

Bondscoach Sven Vanthourenhout vindt Ganna en Tarling iets meer favoriet dan Evenepoel. Daar is de wereldkampioen het echter niet mee eens. "Dat is misschien iets te kort door de bocht", zegt hij bij VTM Nieuws. 

"Ik heb al genoeg bewezen dat ik iedereen kan kloppen, dus waarom zaterdag niet? Als de benen goed hersteld zijn, is er veel mogelijk. Als ik op mijn waarde geklopt word, moet ik dat accepteren", zegt Evenepoel nog.