Ploegleider ziet één groot voordeel voor Remco Evenepoel in de Tour de France

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Binnen een kleine maand wordt in het Italiaanse Firenze de Tour de France op gang gereden. Ook Remco Evenepoel zal voor het eerst in zijn carrière aan de start verschijnen.

Evenepoel maakte de voorbije jaren furore in de Giro en vooral de Vuelta, maar hoopt deze zomer voor het eerst ook te schitteren in 'La Grand Boucle'. Om alvast op te warmen neemt de wereldkampioen tijdrijden komende week deel aan de Dauphiné.

Ploegleider Klaas Lodewyck ziet de Dauphiné als een goeie test en gelooft rotsvast in de slaagkansen van zijn poulain in de Tour. "Het is ergens een beetje een atypische Tour. Niet alleen zijn de eerste twee dagen in Italië superbelangrijk, het slot is ook anders."

Normaal eindigt de Tour de vierde zaterdag en bol je dan de zondag mee in Parijs. Met de lastige tijdrit van Monaco naar Nice als afsluiter moet je de laatste dag superfris zijn. Remco heeft door zijn blessures in het Baskenland langer stilgezeten dan voorzien, maar uiteindelijk kan dat misschien wel in de Tour in zijn voordeel uitdraaien. We hopen er ergens op."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp