Patrick Lefevere maakt duidelijk statement over loon van Julian Alaphilippe

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Julian Alaphilippe won donderdag de etappe in de Giro d’Italia. Tot grote blijdschap van ook CEO Patrick Lefevere.

Julian Alaphilippe bezorgde Soudal-QuickStep na Tim Merlier een tweede ritzege in deze Giro. Patrick Lefevere had nochtans eerst weinig hoop dat de missie van de Fransman donderdag een kans maakte op slagen.

“Op 96 km van de finish zag ik dat hij alleen voorop reed met iemand van een Pro Continentaal team. Wat is die weer aan het doen? Dat was mijn eerste gedacht. Uiteindelijk voert hij een straffe nummer op zoals alleen hij dat kan. Dat is Julian”, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Het huwelijk tussen Lefevere en Alaphilippe bereikte de afgelopen maanden voor de buitenwereld een absoluut dieptepunt, maar uiteindelijk lijkt er veel minder aan de hand dan iedereen wel denkt over de kwestie. Meer zelfs, Lefevere deed een voorstel tot contractverlenging.

“We wilden er een jaartje bij doen, maar aan een iets lager loon. Nog altijd een meer dan deftig bedrag, zeker geen belediging. Dat heeft zijn zaakwaarnemer geweigerd. Tegen andere mensen heeft hij kennelijk al gezegd dat hij graag wil blijven en eigenlijk ja wou zeggen op dat voorstel.”

De deur staat voor Lefevere nog altijd open, maar wel aan de voorwaarden die hij zelf voorstelde. Aan zijn huidig loon zal het niet meer lukken.