Patrick Lefevere is het grondig beu: "Dat mag nu wel eens stoppen"

door: JDH
patrick lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step heeft er een uitstekende Tour de France opzitten met een derde plaats van Remco Evenepoel en een vijfde plaats van Mikel Landa. Patrick Lefevere is dan ook tevreden. 

In zijn eerste Tour de France heeft Remco Evenepoel zijn ambities meteen overtroffen. Hij mikte op een ritzege en een plek in de top vijf. Die ritzege pakte hij en met een derde plaats deed Evenepoel het ook uitstekend. 

Ook zijn ploeg Soudal Quick-Step deed het goed. Mikel Landa werd vijfde in het eindklassement, de ploeg werd na UAE Team Emirates en Visma-Lease a Bike ook derde in het ploegenklassement. 

Patrick Lefevere is dan ook tevreden. "Er is maar weinig wat niet goed was. Altijd dat gezaag over onze ploeg, dat ze te zwak is, daar mag iedereen nu wel over zwijgen", zegt hij bij HLN. 

"Ik weet waar we vandaan komen, ik weet welke inspanningen we geleverd hebben. We zitten een jaar voor op schema. Ik heb altijd gezegd dat we niet voor 2025 voor een podiumplaats in de Tour moesten gaan. We zijn 2024, het is de eerste Tour van Evenepoel en hij wordt derde."