Patrick Lefevere heeft belangrijke beslissing over Julian Alaphilippe genomen

door: BVDO
Julian Alaphilippe
Afbeelding bron: Photonews

Julian Alaphilippe is opnieuw hot in wielerland. Een geslaagde Giro d’Italia zet de Fransman weer helemaal op de kaart.

Julian Alaphilippe won een rit in de Giro d’Italia. De Fransman werd ook verkozen tot meest aanvallende renner. Na enkele moeilijke jaren lijkt Juju helemaal terug.

De sterke prestaties van Alaphilippe lijken niet alleen uit te draaien op een contractverlenging, maar ook een deelname aan de Tour de France lag weer op tafel.

Al lijkt de beslissing daarin al genomen te zijn. “Ik heb hem gebeld op de avond van zijn ritzege in de Giro. Hij vertelde me dat hij zich kon voorstellen dat mensen aan hem zouden denken voor de Tour, maar dat hij er niet zou willen starten wegens andere doelstellingen”, zegt Lefevere aan L’Equipe.

Alaphilippe zou het begrijpen dat Soudal-QuickStep hem in de Tour wil zien en als de ploeg dat wil zal hij dat ook doen. Maar Lefevere legt zich neer bij de keuze van de Fransman om de Tour niet te rijden.

“We hebben als ploeg nog nooit iemand tot iets gedwongen. Bovendien begrijp ik dat Julian Parijs op het oog heeft”, stelt Patlef. “Dit kan zomaar zijn laatste kans zijn om te winnen op de Olympische Spelen, en dat in eigen land. Waarom hem die kans ontnemen?”, besluit Lefevere.