Johan Museeuw vindt het niet kunnen wat Jasper Philipsen overkomt: "Bullshit. Absoluut niet."

door: JDH
Johan Museeuw
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen kwam al enkele keren in een slecht daglicht tijdens de Tour voor zijn gedrag in de sprint. Johan Museeuw vindt het echter overdreven. 

Philipsen won twee ritten in de Tour, maar speelde ook een tweede plaats kwijt nadat hij werd teruggezet in de uitslag in een etappe. De sprinter van Alpecin-Deceuninck kreeg steeds meer een stempel van 'gevaarlijke sprinter'. 

"Bullshit. Je kunt niet zeggen dat Philipsen een gevaarlijke sprinter is. Absoluut niet zelfs", zegt Johan Museeuw bij Wieler Revue. "Hij is slecht neergezet in die Netflix-serie en dan is het op een gegeven moment een optelsom."

"Ik weet uit ervaring dat als je eenmaal eenmaal een imago krijgt opgeplakt, dan ben je daar niet zo snel vanaf." Museeuw vindt het ook jammer dat elke beweging nu streng wordt aangepakt in de sprint. 

"Aan een sprint mag best een geurtje zitten. Sprinters kruipen nu eenmaal door kleine gaatjes. Ik kan ermee leven maar het wordt moeilijk om dit in elke koers consequent te reguleren en niet alleen in de Tour de France."