"Hij wil alles winnen": Sportief directeur doet torenhoge ambitie van Tadej Pogacar uit de doeken

door: AVL
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar is op weg naar zijn eerste eindzege in de Giro d'Italia. De Sloveen rijdt in Italië de concurrentie werkelijk helemaal aan flarden.

Pogacar verkeert momenteel in de vorm van zijn leven en wil na de Giro ook jacht maken op zijn derde eindoverwinning in de Tour de France. Hij zou dan de eerste renner zijn sinds Marco Pantani (1998) die erin slaagt om beide wedstrijden in hetzelfde jaar te winnen.

De honger van Pogacar zou daarmee echter nog lang niet gestild zijn. De Sloveen brandt van de ambities en wil de komende jaren zoveel mogelijk verschillende koersen winnen. Dat legt zijn zaakwaarnemer Alex Carera uit in een interview met RIDE Magazine.

"Het is voor Tadej een motivatie om alle belangrijke wedstrijden op de UCI-kalender te winnen", zo legt Carera uit. "Hij wil zoveel mogelijk verschillende koersen op zijn palmares hebben staan. Dit jaar de dubbel Giro-Tour. Volgend jaar misschien Tour-Vuelta. En schrijf maar op: in het tweede deel van zijn loopbaan gaat hij zich ook op Parijs-Roubaix richten."

Volg Redactie24 nu op Instagram