Het geheim achter de steun tussen Stuyven en Van Aert na zware valpartijen

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert en Jasper Stuyven kwamen allebei zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen. Stuyven haalde de Giro wel, terwijl Van Aert moest afzeggen. 

Bij Jasper Stuyven viel de schade met een sleutelbeenbreuk al bij al nog mee. Bij Wout van Aert waren de gevolgen van de valpartij in Dwars door Vlaanderen steviger: een sleutelbeenbreuk, zeven gebroken ribben en een gebroken borstbeen. 

Vooral de gebroken ribben weerhielden Van Aert ervan om deel te nemen aan de Giro. Maar ze moesten vooral beiden de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix missen, terwijl ze goed in vorm waren. 

Stuyven en Van Aert hebben elkaar dan ook gesteund. "We hebben elkaar wel een paar keer gehoord. Niet dagelijks. Vooral op dagen als Roubaix, dan stuur je wel even naar mekaar. Je zit in hetzelfde schuitje", zegt hij bij HLN. 

“Hij was er zelfs nog slechter aan toe. Je gaat me niet horen zeggen dat het helpt, maar op lastige dagen zoals die van de Ronde of Roubaix is het fijn om een bericht te krijgen van iemand die met hetzelfde gevoel in de zetel ligt."