Helpende hand voor Remco Evenepoel? “Ander gezicht van wielrennen tonen”

door: BVDO
remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Het parcours van de Tour de France van dit jaar was niet gemaakt voor Remco Evenepoel. Maar misschien komt dat er in de toekomst wel.

De Tour de France werd dit jaar gewonnen door Tadej Pogacar. Het parcours was eigenlijk op zijn maat gemaakt. Voor Remco Evenepoel zaten er te veel zaken in waar hij niet helemaal van houdt.

Maar dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen. Ex-renner en parcoursbouwer Thierry Gouvenou liet dat min of meer horen bij de Waalse omroep RTBF.

Hij was ook niet te spreken over enkele vlakke etappes die voer voor de sprinters waren. “Ik heb fantastische ritten gezien, maar heb een probleem met de sprintetappes. Er gebeurt urenlang niets, omdat het scenario vastligt”, klinkt het.

Al hadden ook de valpartijen van de grote namen in het voorjaar een grote impact op het hele gebeuren.

“Vingegaard was duidelijk niet op z'n best en Evenepoel was geen partij voor Pogacar, die een niveau heeft dat nog nooit eerder is bereikt. Op papier zag het er goed uit: vier leiders die drie weken moesten knokken. Het parcours was gemaakt om tot het einde strijd te hebben.”

Gouvenou wil alvast voor meer spanning zorgen. “Ik wil het aandeel massasprints verkleinen, omdat we een ander gezicht van het wielrennen moeten laten zien. We hebben steeds meer dynamiek nodig, geen treinen die bewegingloos koersen.”