Eli Iserbyt wil zich dit weekend herpakken na pijnlijk incident: "Ik ben geschrokken van mezelf, dit zal me nog even achtervolgen"

door: MaR
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Dit weekend staat in Ruddervoorde de eerste manche van de Superprestige op het programma. Voor Eli Iserbyt wordt het een kans om zich te herpakken na het incident tijdens de cross in Beringen.

De Belgische renner werd gediskwalificeerd na een aanvaring met de Nederlander Ryan Kamp. De exacte aanleiding voor het conflict is niet volledig duidelijk, maar volgens Het Nieuwsblad reageerde Iserbyt tijdens de wedstrijd op een manier die de wedstrijdjury als onaanvaardbaar beschouwde.

“We hebben elkaars excuses aanvaard en voor mij is het nu afgesloten", aldus Iserbyt. De boete van honderd Zwitserse frank is volgens hem een standaardmaatregel.

“Ik heb die nacht slecht geslapen,” geeft Iserbyt toe. “Ik ben geschrokken van mezelf en hoop dat zulke incidenten in de toekomst niet meer voorkomen. Dit zal me de komende wedstrijden nog even achtervolgen.

Zaterdag in Essen begint de Exact Cross, waar zowel Iserbyt als Kamp aan de start zullen staan. Zondag in Ruddervoorde, wordt de eerste echte krachtmeting in de Superprestige verwacht.

Tags