CEO van Visma-Lease a Bike zag Wout van Aert liever niet op de Olympische Spelen

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

De Olympische Spelen zijn om de vier jaar het grootste sportevenement ter wereld. Bij de wielerploegen zouden ze het echter liever anders zien. 

De Olympische Spelen worden steeds belangrijker voor renners. Mathieu van der Poel reed de Tour deels in functie van de Spelen in Parijs. De Nederlander wil voluit voor de Olympische titel tijdens de wegrit. 

Ex-renner Jens Voigt vindt niet dat profwielrenners aan de Olympische Spelen moeten deelnemen. "Wat mij betreft zouden er alleen jonge renners of amateurs naar de Spelen moeten gaan", zegt hij  bij het Italiaanse Tutto Bici. 

De Duitser volgt de mening van Patrick Lefevere. "Hij zegt: ik betaal mijn professionals het hele jaar, maar in een olympisch jaar ben ik ze bijna een maand kwijt.Voor mij slaat het nergens op dat professionals de olympische wegrace rijden.

"Ze krijgen ieder jaar al drie grote rondes, vijf Monumenten, een EK en WK voor de kiezen", zegt Voigt nog. Richard Plugge, de CEO van Visma-Lease a Bike, retweette de uitspraken van Voigt. Hij zag Wout van Aert dus liever niet op de Olympische Spelen.