Belgische renner krijgt veeg uit de pan: "Bepaalde uitspraken waren volledig fout"

door: JDH
marc sergeant
Afbeelding bron: Photonews

Een incident in de sprint tussen Maxim Van Gils en Amaury Capiot zorgde voor veel discussie. Een interview van Van Gils een dag later deed veel stof opwaaien. 

"Ik denk dat hij de fout maakt door in slaap te vallen in de sprint. Misschien stond er een mooie dame langs de kant of zo?", wees Maxim Van Gils met de vinger richting Amaury Capiot na een incident in de sprint. Capiot viel zwaar en moest een dag later opgeven. 

Marc Sergeant was niet te spreken over de uitspraken van Van Gils. "Het interview met Maxim was slecht, zeer slecht. Lotto-Dstny had dit beter kunnen managen", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Hij begrijpt dat Van Gils meteen na de rit zo reageerde door de adrenaline, maar vindt dat hij een dag later toch beter voorbereid had moeten zijn. Van Gils had diplomatischer moeten reageren. "Bepaalde uitspraken waren volledig fout."

Sergeant vindt dat Van Gils wat empathie had moeten tonen en op zijn minst zijn excuses had moeten aanbieden. Dat deed hij zaterdagavond toch via sociale media. "Iets aan de late kant maar toch..."