Waarom riep de VAR de ref naar het scherm in Club-Cercle? Dit is de reden

door: BVDO
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Opvallend beeld tijdens de wedstrijd tussen Club en Cercle Brugge. De VAR roept de ref naar het scherm om buitenspel te bekijken.

Het doelpunt van Cercle Brugge in de slotfase van de match op Club Brugge is volgens ex-scheidsrechter Tim Pots geheel terecht afgekeurd.

“Bij de vrije trap staat Lopes buitenspel want hij neemt deel aan het spel door Mechele af te houden. Hij hindert hem licht. Maar Lopes is vervolgens wel de speler die scoort”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Dan wordt automatisch de vraag gesteld of het een nieuwe fase was of niet en als het balbezit gecontroleerd was. Voor Pots is het duidelijk. Er is geen gecontroleerd balbezit, het blijft dezelfde fase.

“Een terechte beslissing om die af te keuren dus. Ik vond het zelfs raar dat de VAR hem naar het scherm riep want als je de lijn trekt, was het duidelijk dat Lopes offside stond. Maar blijkbaar vond de VAR dat er interpretatie mogelijk was of het al dan niet over een nieuwe fase ging.”

Omdat de fase zo belangrijk was voor de beslissing over de landstitel wou de VAR dat de scheidsrechter bij de beslissing betrokken was, zo oordeelt Pots nog.