Uitgelekt: Zoveel betaalt RSC Anderlecht voor eerste zomeraanwinst

door: BVDO
RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht heeft zijn eerste transfer beet. Jan-Carlo Simic komt over van AC Milan.

RSC Anderlecht hield zich lange tijd gedeisd op de transfermarkt, maar paarswit is eindelijk in gang geschoten. Jan-Carlo Simic maakt de overstap van AC Milan.

Zijn marktwaarde bedraagt volgens Transfermarkt 5 miljoen euro, maar transferjournalist Fabrizio Romano laat op zijn sociale media weten dat Anderlecht maar 3 miljoen euro betaalde.

De Italiaanse club heeft wel een doorverkooppercentage van 20 procent in de deal laten opnemen, wat toch ook niet onbelangrijk is.

Jesper Fredberg is blij met zijn eerste zomertransfer. “Nu we Jan Vertonghen hebben vastgelegd voor een extra seizoen, is Jan-Carlo het volgende belangrijke puzzelstuk. Hij is een bijzonder getalenteerde, jonge speler met toch al wat ervaring in een van de grootste competities in Europa”, klinkt het op de clubwebsite.

“Hij past in onze speelstijl: het is een speler die graag de bal heeft en zijn waarde zal hebben in de opbouw, maar is ook agressief en sterk in de duels bij het verdedigen. Het is ook een speler met een volwassen persoonlijkheid voor zijn leeftijd.”