Ritchie De Laet krijgt dan toch zijn afscheid bij Antwerp: “Een mooi gebaar”

door: BVDO
Ritchie De Laet
Afbeelding bron: Photonews

Royal Antwerp FC sloot de Champions’ Play-offs af met een 3-1-zege tegen Anderlecht. Ritchie De Laet kwam uiteindelijk toch nog op het veld.

Drama vorig weekend toen Ritchie De Laet geblesseerd uitviel bij Royal Antwerp FC. Zo leek hij zijn afscheidswedstrijd op de Bosuil te moeten missen.

In het absolute slot van de wedstrijd viel hij echter alsnog in. “Ik ben toch blij dat ik in die paar minuten iets kon betekenen voor het team”, zei De Laet voor de camera’s.

Hij dwong een vrije trap af, waarop Balikwisha kon scoren. “Ik was fit genoeg om te lopen. Het was een mooi gebaar van de coach om me in te laten vallen.”

De Laet neemt nu eerst wat rust, maar heeft nog niet beslist of hij stopt met voetballen of niet. Hij kan een andere functie krijgen bij The Great Old.

“Er moet al een heel mooie uitdaging van een andere club uit de bus vallen om niet bij Antwerp aan de slag te gaan.”

De Laet bedankte de fans voor al hun steun. “Er zijn geen woorden voor wat zij allemaal gedaan hebben voor mij. Vanaf ik hier was, maar ook toen het moeilijk ging met de club, zaten de supporters er. Nu staan ze ook overal. Ik kan alleen maar ‘dank u’ zeggen.”