René Vandereycken wijst schuldige aan nu KRC Genk geen Europees voetbal heeft

door: BVDO
KRC Genk
Afbeelding bron: Photonews

KRC Genk verloor zondag met 0-1 van KAA Gent in de barragewedstrijd. Daardoor hebben de Limburgers volgend seizoen geen Europees voetbal.

KRC Genk en KAA Gent maakten zondag onder elkaar uit wie het laatste Belgische ticket voor Europa kreeg. De Buffalo’s haalden het en mogen naar de Conference League.

Een mooi afscheidscadeau voor Hein Vanhaezebrouck bij KAA Gent, maar een heel zure appel om in te bijten voor KRC Genk.

Voor analist René Vandereycken is het duidelijk wie schuld treft aan het feit dat de Limburgers het een jaartje zonder Europees voetbal zullen moeten doen.

“Het is voor mij niet de schuld van de trainers of de spelers, wel van zij die de kern samenstellen”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Op korte termijn is er niet goed gewerkt, met veel vertrokken sterkhouders zoals Trésor, Paintsil, Arteaga en Munoz. Die jongens zijn niet voldoende vervangen.”

De mensen die dat moesten regelen moeten volgens Vandereycken in de spiegel kijken, maar dat doen ze meestal niet. De staf krijgt nagenoeg altijd de schuld als het misgaat. Interimcoach Domenico Olivieri mocht het zondag (zie foto) al uitleggen aan de fans na afloop van de wedstrijd.

Tags KRC Genk