Nieuwe eigenaar onthult hoe groot de gigantische schuldenberg is bij KAA Gent

door: JDH
KAA Gent
Afbeelding bron: Photonews

Enige tijd geleden nam Sam Baro KAA Gent over en werd hij nu ook voorzitter. De club deed in januari veel spelers van hand, maar dat was van moeten volgens Baro. 

Met Hugo Cuypers, Malick Fofana en Gift Orban verkocht KAA Gent in januari spelers voor meer dan 30 miljoen euro. Dat had sportief wel wat gevolgen, want de Gentenaars eindigden pas zevende in de competitie. 

Het geld van die transfers was wel broodnodig, onthult voorzitter Sam Baro.  "Na vier verlieslatende jaren was er een opgebouwd verlies van 35 miljoen euro", zegt hij bij HLN. Een stevige schuldenberg dus. 

"Voor afgelopen seizoen (2023-2024, red.) maken we een boekhoudkundige winst van 13 miljoen euro. Dat is positief, de club doet het goed nu, maar er is nog wat in te halen." Er moeten welicht nog wat spelers vertrekken. 

Want de club heeft een exploitatieverlies en moet daarom opnieuw zo'n 10 miljoen euro vinden. "Vandaar de nood aan transfers. Wij hebben geen geldezel staan, hé. Daar mogen we transparant over zijn, vind ik."