Conner Rousseau geeft zijn mening over een algemeen verbod op TikTok

door: BVDO
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

De voorbije dagen werd door heel veel overheidsinstanties aan hun personeel gevraagd om TikTok van diensttelefoons te verwijderen. Maar is dit echt allemaal wel nodig vragen velen zich af.

Het Chinese bedrijf achter TikTok ligt onder vuur. De populaire app wordt op veel plaatsen verboden, omdat er mogelijks aan spionage gedaan wordt via de app. In Europa wordt al langer gepleit voor een verbod op TikTok, maar zover wil voorzitter Conner Rousseau (Vooruit) het zeker niet laten komen.

Rousseau startte in 2020 met TikTok. “Ik probeer mee te zijn met de trends, maar geef vooral inhoudelijke boodschappen. Het is niet alleen maar catchy. Ik probeer er zachtjes aan politiek te doen, maar voer er geen campagne”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Dat deed hij vooral om een tegengewicht te bieden aan Vlaams Belang dat enorm populair is op sociale media. “Ik ben wél voor regels en afspraken. Maar verbied je TikTok in het algemeen, dan komt er morgen 'TokTik' of een andere app die moeilijker te controleren valt.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24